bloggtips

Bloggtips:Les din egen blogg!

Joda, det høres litt rart ut-les din egen blogg….. Man skriver jo sin egen blogg, ergo leser man den også, ikke sant? Joda, man gjør det-men hvor ofte leser du egentlig dine gamle bloggposter? Hvis vi ser for oss at man kanskje ikke er heeelt motivert for å skrive nye poster en dag-det hender jo, men man føler allikevel at man burde gjort noe nyttig i forbindelse med bloggen. Sett deg da ned og les de gamle bloggpostene dine-ofte vil du få deg en liten latter, men her kan det være mye nytte-og kanskje kroner?-å hente!

For du skal selvsagt ikke BARE lese de gamle bloggpostene-du skal gjøre noe annet samtidig også-nemlig tenke på hvordan disse gamle postene kan gjøres bedre-ikke ved å skrive dem om (selv om man av og til ser åpenbare feil i ettertid som kan rettes, eller fjerne skjemmende skrivefeil) men ved å FORNYE dem! Her er en sjekkliste jeg vil du skal ha i bakhodet når du leser gamle bloggposter:

1. Har jeg skrevet noen nyere bloggpsoter som burde lenke til denne? HUSK-internlinking er gull verdt når det er relevant!

2. Kan denne bloggposten linke til en annen bloggpost jeg har skrevet? Igjen-internlinking!

3. Sjekk søkeordene- er de optimalisert? Ofte blir man flinkere til å velge gode søkeord etter litt erfaring, og å legge til noen søkeord som er relevante i ettertid kan bety en jevn strøm av nye besøk femover!

4.Sjekk også bildene- er de søkeoptimalisert? Ofte kan gode søkeord/ALT-beskrivelser på bildene gi ekstra «gratis» trafikk! Dette er også ofte når man blir flinkere til etterhvert, så her kan det være mye å hente!

5. Sist men absolutt ikke minst-sjekk evt bannere, aff.dyplenker/lenker etc! Er disse «døde» f.eks ved at annonsørene ikke er aktive lenger eller har endret bannere/linkoppsett? Det skjer nemlig, og ingenting er mer bortkastet enn bannere og linker som ikke fungerer-de stjerler lastetid og må ryddes unna. Legg inn aktive bannere/linker eller bare fjern dem evt-alt er ebdre enn å ha noe som ikke virker på bloggen!

Håper dette var tips som hjelper deg å få din blogg bedre- husk at å få bloggen din google-vennlig og lesbar ikke bare handler om linkbygging for pagerank -selv om det er det man ofte bruker mest tid på!

Om Metallian

Jeg begynte med blogging i 2009, da med en enkel fotballblogg på et blogspot.com domene. Dette eskalerte ganske raskt til en ca 10 blogger på blogspot.com domener til jeg fant ut at skulle jeg ta bloggingen det nødvendige steget videre måtte jeg over på eget domene. Jeg har pr.d.d 5 blogger på egne domener, og bruker mye tid på bloggingen. Jeg har nå en anstendig ekstrainntekt på bloggingen, og selv om timebetalingen kanskje ikke er all verden har jeg mye moro underveis også. Mine viktigste sider er Fotballmoro, Matmoro og Manneblogg -alle disse oppdateres relativt jevnlig.

3 kommentarer om “Bloggtips:Les din egen blogg!

  1. Jeg har det veldig kjekt med den ene personlige bloggen min under blogspot.com domene. Jeg bruker den som en hobby, den har god synlighet i søkemotorer og jeg kjenner noen som følger den. Sosiale medier er et godt hjelpemiddel. Av og til leser jeg bloggen min for å se hvordan skrivingen ligger an.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>