Jazz opp Wordpress

WordPress ut av eska er dølt! Hvorfor ikke jazz opp litt?

WordPress rett ut av eska er ikke mye å rope hurra for. :cry:

Etter min mening er default theme kjedelig (har blitt betydelig bedre i WP 3.0), i tillegg mangler standard WordPress en del essensielle plugins også.

Heldigvis er det enkelt å gjøre noe med disse tingene.

[showmyads]

1. Theme
a) Her er det mange muligheter, hvor jeg har best erfaring med betalte løsninger også omtalt som Premium Themes. WooThemes Templatic Premiumthemes er alle nettsteder som leverer Premium theme av bra kvalitet.

2. Plugins
a) Search Engine Optimalization aka SEO er viktig. Skal du ha en god plassering i søkene hos f.eks. Google eller Yahoo må du tenke på hvordan du bygger opp bloggen din. Det er særlig to plugins som er viktige, nemlig Google XML Sitemaps, ogAll in One SEO Pack. Begge to er omtalt i posten Search Engine Optimization Plugins for WordPress.

b) Broken Link Checker er en plugin som regelmessig sjekker bloggen din for døde linker. Denne plugin anbefaler jeg på det varmeste.

c) Med Feedburner Plugin er det lett å holde orden på antall subscribers.

d) Med Google Analytics holder du orden på besøksstatistikken. Det er mange forskjellig systemer og metoder man kan bruke for å få et bilde av trafikkflyten til bloggen. I posten Forskjellig Webanalyse Systemer nevner jeg et par andre også.

e) Med LinkWithin plugin kan du redusere bounce rate, og få de besøkende til å være lengre på siden. Etter hva jeg erfarer er dette en relativt ny plugin, som virker meget bra. Anbefales!

På min blogg syntes jeg at LinkWithin`s default style var for mye til venstre, hadde stygge vertikale streker, samt at fargene var ikke samstemt med mitt theme. Det fikset jeg ved å legge til følgende i CCS.

Select Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
.linkwithin_posts a {
border:0px !important;
margin-left:20px !important;
text-decoration:none !important;
}

.linkwithin_posts a:hover {
background: #E56717 !important;
-moz-border-radius:10px;
-webkit-border-radius:10px;
border-radius:10px;
border-color:#E56717;
}
.linkwithin_posts div {
border:0px !important;
padding-bottom: 5px !important;
}
.linkwithin_posts {
margin-left:-10px !important;
width: 650px;
}

f) Redirection er plugin som jeg anbefaler på det varmeste. Med denne installert har du full kontroll over postene, antall 404 osv. Endrer du lenkestrukturen eller endrer du lenken på en enkelt post er det lett å få 404. Med denne installert trenger du ikke å tenke mer på den problematikken. Lenkene blir 301 (redirected) automatisk.

g) WP-DBManager sørger for at databasen er i tipp topp stand. Med denne plugin installert vil du kunne ta automatiske backup også. Denne er mandatory i en hver WordPress blogg.

h) WP Hide Post er en liten kjekk plugin, som gjør det mulig å gjemme enkelte poster eller sider fra bloggen din. Jeg har brukt denne plugin på en litt annen måte enn hva som er vanlig, nemlig i forbindelse med Google CSE (Google Custom Search Engine). Les artikkelen Google Custom Search til din blogg på Magnusson Beta visst du er interessert i hvordan jeg gjorde det.

[showmyads]

Det finnes en drøss andre bra plugins, og personlig bruker jeg en god del andre også. De som er nevnt her er de som jeg synes er viktigst.

Kanskje dere har andre plugins / themes, som dere ikke klarer å leve uten. Legg igjen en kommentar, og del kunnskapen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>